• Tsambika

  • Tsambika

Tsambika

På østkysten, omtrent midt mellem Rhodos by og Lindos, ligger en af de flotteste strande på Rhodos. Navnet er Tsambika, og sammen med Prasonisi er den blandt de mest kendte strande på Rhodos.

De fleste ankommer til stranden i bil. Flere buslinjer passerer dog Tsambika og stopper ved hovedvejen. Herfra er der en gåtur på lidt mere end en kilometer. Fra busterminalen i Rhodos by (ved Mandriki havnen) går der dagligt en bus til Tsambika, og den kører helt ned til stranden.

Med Avis er det let at leje bil på Rhodos. De har ikke mindre end 7 udlejningskontorer på øen.

Uanset hvordan du finder til Tsambika, så er det anstrengelserne værd. Den store strand ligger i de mest fantastiske omgivelser med udsigt til bjerge, skove og flot turkist vand. Det gyldne sand er finkornet, og vandet bliver kun langsomt dybt. Perfekt til børn.

Der er mange faciliteter på stranden. Herunder flere sektioner med solsenge og parasoller, omklædningsmuligheder, brusere og toiletter. Langs stranden er der også 4-5 spisesteder og tilmed et mini-marked med alt til strandturen. Er der brug for lidt action, så tilbydes der forskellige former for vandsport ved stranden.

Tsambika restaurant

Tsambika er ikke kun kendt for den vidunderlige strand. Nej, højt hævet over stranden ligger det lille Tsambika kloster, der er tilegnet Jomfru Maria. Legenden siger, at barnløse kvinder, der ønsker at blive gravide, skal gå barfods til klosteret og bede til Jomfru Marie. Bliver ønsket opfyldt skal drengebørn døbes Tsambikos og pigebørn Tsampika, navne som stort set kun bruges på Rhodos.

Fra hovedvejen går en smal vej op mod klosteret. Vejen stopper et stykke inden klosteret, og de sidste 300 trappetrin op ad bjerget skal tages til fods. Udsigten fra klosteret udover stranden er helt fantastisk og er hvert eneste af de 300 trin værd.

Tsambika kloster

Nede ved hovedvejen ligger en større og nyere kirke, som ofte forveksles med Tsambika klosteret. Det er en flot hvid kirke, der er meget populær til bryllupper pga. af den specielle beliggenhed.

Tsambika kort
Stranden i Tsambika er omtrent en kilometer lang, og meget bred. Det lille kloster oppe i bjergene ses øverst på kortet. Den nyere kirke ligger ved vejen i kortets venstre side.