• Ialyssos

  • Ialyssos

  • Ialyssos

  • Ialyssos

  • Ialyssos

  • Ialyssos

  • Ialyssos

  • Ialyssos

  • Ialyssos

  • Ialyssos

Ialyssos

Med sine ca. 12.000 faste indbyggere er Ialyssos den næststørste by på Rhodos. Den ligger på nordvestkysten, omkring otte kilometer vest for øens største by, Rhodos by.

Det var oprindeligt en af øens første byer, og den kan dateres helt tilbage til 1500 f.Kr. Derfor er der også en del interessante arkæologiske steder i området, ikke mindst Akropolis-ruinen på toppen af Filemiros-bjerget.

Ialyssos by

Selve byen er nu en meget livlig ferieby med et mylder af butikker, restauranter, caféer og barer. Helt ud til kysten ligger der flere store hoteller, ofte med private strande. Det gælder også det meget familievenlige Hotel Avra Beach Resort.

Stranden i Ialyssos
Ialyssos har en langstrakt strand med vand i de flotteste blå og turkise nuancer. Oppe på stranden er der sand mange steder, mens der er sten i vandkanten og i vandet.
Som andre strande på Rhodos vestkyst er den mere udsat for vind, og dermed meget populær blandt windsurfere og kitesurfere.

Ialyssos Rhodos

Flere af de store strandhoteller har egne strandafsnit med solsenge, parasoller og strandbarer. Der er dog også mange offentlige strandafsnit med og uden solsenge/parasoller.

Badesko anbefales til børn pga. de mange sten på stranden og i vandet.

Ialyssos restaurant

Restauranter og natteliv
Der er et utal af restauranter i Ialyssos og de serverer retter fra alverdens køkkener. Ifølge brugerne på TripAdvisor er de to bedste San Allote og Kostas, begge serverer traditionel græsk mad.

Nattelivet er bestemt ikke kedeligt i Ialyssos, men mange tager alligevel en taxa ind til Rhodos by, hvor der er et endnu mere livligt natteliv.

Ialyssos windsurfing

Aktiviteter og seværdigheder
Vejrforholdene til windsurfing og kitesurfing er i absolut topklasse i Ialyssos. Det er muligt at leje udstyr til både wind- og kitesurfing, og erfarne surfere er klar til at lære dig op.

Bag Ialyssos ligger bjerget Filerimos (billede nedenfor), hvor ruinerne af byens Akropolis ligger. I klart vejr kan man se helt til Lindos fra toppen af Filerimos.

Filerimos

Ialyssos hører til Ixia-bugten, som er meget kendt for sine flotte solnedgange. Så nyd en god longdrink ved stranden, mens solen går ned i Middelhavet.

Ialyssos kort
Kortet viser kysten ved Ialyssos og de store familiehoteller. Ialyssos by ligger en anelse længere mod syd. Mod øst ligger feriebyen Ixia og mod vest ligger den mere stille ferieby Kremasti.