• Afandou

  • Afandou

  • Afandou

  • Afandou

  • Afandou

  • Afandou

  • Afandou

Afandou

Afandou ligger på østkysten af Rhodos, lidt nord for feriebyen Kolymbia. Rhodos by ligger ca. 20 kilometer nord for Afandou.

På et væsentligt punkt adskiller Afandou sig fra de fleste feriebyer på Rhodos. Selve byen ligger nemlig to kilometer fra kysten. Dermed kunne byens indbyggere gemme sig for piraterne til søs. På græsk betyder ordet ‘afandos’ således usynlig.

I dag er Afandou en charmerende by med ca. 7.500 indbyggere. Byens mødested er torvet, hvor også den lokale kirke ligger. Rundt om torvet ligger der mange hyggelige gader med et udvalg af tøjbutikker, smykkebutikker, gallerier og restauranter/caféer. Byen ligger flot placeret mellem olivenlunde og bjerge. Alene af den grund er byen et besøg værd.

Hotellerne i Afandou ligger spredt ud over byen. Tæt ved stranden ligger det familievenlige Hotel Dessole Lippia Golf Resort, der bl.a. har vandrutsjebaner, børnepool, legeplads og mulighed for all inclusive.

Afandou strand

Stranden i Afandou
Afandou strand ligger to kilometer fra selve byen, men i sommermånederne kører et hyggeligt lille tog i pendulfart mellem stranden og byen.

Stranden har en imponerende længde på fire kilometer. Heldigvis er stranden fortsat mangfoldig, med nogle områder der er relativt uberørte og andre områder, der har solsenge, parasoller, strandcaféer, vandsportsaktiviteter m.m.

Stranden er dækket af en blanding af sand, grus og sten. Med sit klare, rolige og lave vand er stranden forholdsvis børnevenlig – også selvom børnene nok ville foretrække en rigtig sandstrand.

Restauranter og natteliv
Der er mange restauranter i byen Afandou, så I er godt dækket ind på jeres rejse. De serverer retter fra både det internationale og det græske køkken.

Nattelivet er ikke så vildt og vovet, men der er flere barer i byen. Mange turister bliver på deres hoteller om aftenen, men ønskes et vildere natteliv, så er Rhodos største festby, Faliraki, kun fem kilometer væk.

Afandou by

Aktiviteter og seværdigheder
Byen Afandou har ingen større seværdigheder udover at den i sin helhed er en charmerende by, der har bevaret noget af sin græske identitet.

Lidt nord for Afandou ligger byen Faliraki. Her ligger et kæmpe vandland, der siges at være en af Europas største vandparker. I Faliraki finder man også den lille forlystelsespark Luna Park og en gokart bane.

Lidt udenfor Afandou ligger Rhodos’ eneste 18-hullers golfbane. Læs mere om den her.

Afandou kort