• Kalithea springs

  • Kalithea springs

  • Kalithea springs

  • Kalithea springs

  • Kalithea springs

  • Kalithea springs

  • Kalithea springs

  • Kalithea springs

Kalithea Springs

Helt siden Antikkens tid har kilderne i Kalithea været kendt for sine terapeutiske kræfter. Rygterne var dengang, at kilderne kunne behandle så forskellige sygdomme som gigt, malaria, fedme, sukkersyge, astma, allergier og blærebetændelse.

Folk kom rejsende fra de omkringliggende øer og med tiden fra andre lande i middelhavsregionen. I 1912 bestilte guvernøren på Rhodos en undersøgelse af vandet, og satte de bedste hydrologer og læger til at analysere det altid 19 grader varme kildevand.

I 1928 fik den italienske arkitekt Pietro Lombardi til opgave at bygge de første bygninger ved kilderne. Året efter blev kilderne i Kalithea officielt indviet. Byggestilen var udpræget maurisk og bygningerne var udsmykket med imponerende stenmosaikker. Haverne var ligeledes flotte med palmer, alverdens blomster og fine stenterrasser. I mange år efter var stedet meget populært, og de flotte omgivelser blev endda brugt i nogle amerikanske og europæiske film. I løbet af nogle årtier faldt interessen dog, og stedet begyndte at forfalde.

Kalithea springs bugt

Omkring årtusindskiftet besluttede de lokale myndigheder, at stedet skulle renoveres. Det komplet renoverede Kalithea Springs genåbnede 2007, og resultatet var godt. Udover at genskabe oprindelige bygninger, terrasser og haver, så var der nu også et museum, en restaurant og en dejlig badestrand.

Det har gjort kilderne i Kalithea til et populært udflugtsmål for par og familier, som gerne vil have en stille og rolig dag i flotte omgivelser. Det er oplagt at leje nogle solsenge ved den hyggelige lille strand, og så kan dagen bruges til at bade, vandreture, et lille museumsbesøg og mad på restauranten. Restauranten ligger lige ved stranden med udsigt over bugten.

Indgangsprisen har i mange år været 3 Euro pr. person. Se mere om priser, åbningstider og arrangementer på det officielle website.

Kalithea Springs kort
Kortet giver et godt indtryk af det spændende område med de cirkulære bygninger. Ved indgangen ses den store parkeringsplads, som deles med den store sandstrand Kokkina.