Anthony Quinn

Anthony Quinn strand

Kun 4 kilometer syd for feriebyen Faliraki ligger den vidunderlige naturstrand Anthony Quinn. Stranden ligger godt beskyttet dybt inde i en bugt, der også bærer den kendte skuespillers navn.

Strandens navn er tæt forbundet med filmen ’Navarones kanoner’, som udkom i 1961 med Anthony Quinn i hovedrollen. Flere af filmens scener blev indspillet i netop dette område, som Anthony Quinn blev meget forelsket i under optagelserne. Han forsøgte derfor at købe en del af området, hvilket ikke lykkedes, men i stedet blev denne bugt og tilhørende strand efterfølgende omdøbt til hans navn.

Anthony Quinn strand

Beliggenheden i den flotte bugt omgivet af klipper og træer gør uden tvivl Anthony Quinn til en af de smukkeste strande på Rhodos. Selve stranden udgøres af en relativt smal stribe sand, som til dels er blandet med grus og sten. Vandet er krystalklart og bugten beskytter normalt mod bølger.

Især i juli og august er stranden utroligt godt besøgt. De som vil have en god plads, måske endda leje en af solsengene, bør derfor komme tidligt på dagen. Fra de gode pladser er udsigten helt enestående og det samme er en svømmetur i bugtens rolige vand. De mange klipper gør bugten ekstra interessant til en snorkeltur.

Anthony Quinn strand Rhodos

Fra parkeringspladsen går der en trappe ned mod stranden. Lige ved trappen ligger der en restaurant, som også fungerer som strandbar. På de mest travle dage bør interesserede reservere et bord i restauranten allerede ved ankomst til stranden.

Hvis stranden Anthony Quinn er fyldt, så er det heldigt, at stranden Ladiko ligger kun 500 meter væk. Det er også en ægte naturstrand, der er næsten lige så spektakulær som Anthony Quinn. Ved Ladiko strand er der også en restaurant, og to hoteller et par hundrede meter væk fra stranden.

Lej nemt en bil hos Avis, og besøg Anthony Quinn og andre attraktioner.

Kort over Anthony Quinn strand
I kortets højre side ses stranden og bugten Anthony Quinn. Til venstre på kortet ligger stranden Ladiko, der er en anden meget flot strand.