Kort over Rhodos

Rhodos er en populær græsk ferieø, og den næststørste græske ø i Middelhavet. Rhodos er 80 km lang og 38 km bred, og har et samlet areal på 1.400 km2. Kun Kreta er større, men er til gengæld næsten 6 gange så stor som Rhodos.

Rhodos kort

Afstanden til Grækenlands fastland er 363 km, mens Tyrkiet ligger kun 18 km mod nord. Ved første øjekast på et kort ser det derfor ud til, at Rhodos er en tyrkisk ø, og øen har da også indenfor de sidste par hundrede år været underlagt både Tyrkiet og Italien.

Øens hovedstad hedder også Rhodos, og den ses tydeligt i den nordligste del af kortet. De mest populære feriebyer ligger også på nordkysten (som Ixia og Ialyssos) og langs hele østkysten (som Faliraki og Kolymbia). Øens eneste lufthavn er markeret på kortet lidt vest for feriebyen Kremasti på nordkysten.

Attavyros

Attavyros

Landskabet på Rhodos er bjergrigt. Det højeste punkt er bjerget Attavyros (Atáviros) i 1.216 meters højde. Herfra er det på dage med god sigtbarhed muligt at se helt over til Kretas højeste bjerg Psiloritis. Store dele af Rhodos er dækket af skov bestående af især calabrisk fyr (Pinus brutia) og italiensk cypress (Cupressus sempervirens). Der dyrkes også en del afgrøder på Rhodos, især citrusfrugter, vindruer og oliven.

Tsambika

Rhodos byder også på imponerende naturstrande. De to flotteste er Tsambika på østkysten og Prasonisi helt nede på sydspidsen. Ved højvande er Prasonisi en lille ø, mens den forvandles den til en halvø ved lavvande. Begge strande er markeret på kortet.

Stormesterens palads

Historisk interesserede bliver i høj grad tilgodeset på Rhodos. Den gamle bydel i Rhodos by er en af Europas bedst bevarede middelalderbyer. Højdepunktet er Stormesterens palads fra 1300-tallet, Riddernes gade og det arkæologiske museum. En anden historisk seværdighed er resterne af Akropolis, der ligger højt over den antikke by Lindos, der også i sig selv er interessant at besøge. På ovenstående kort ses Lindos ca. midt på østkysten.