Ladiko

Ladiko strand

Ladiko er en smuk strand på østkysten af Rhodos. Stranden ligger kun 3 km syd for feriebyen Faliraki, og ca. 15 km syd for øens største by, Rhodos by.

Alene naturoplevelsen er turen til Ladiko værd. Stranden ligger inde i en flot klippebugt omgivet af bjerge, træer og vand. Der er ingen huse eller hoteller, der spolerer udsynet fra stranden.

Ladiko strand

Den forholdsvis lille strand er dækket af sand, grus og småsten. Enkelte steder kommer der nogle klipper op igennem sandet, så på alle måder en ægte naturstrand. Vandet er meget klart, og mange steder er der sand både i vandkanten og ude i vandet. Bølger forekommer sjældent, da Ladiko ligger godt beskyttet i bugten.

På stranden er det muligt at leje solsenge og parasoller, ligesom der er adgang til brusere og toiletter. Der ligger også en hyggelig restaurant, hvor det er muligt at nyde frokosten med udsigt over bugten. Restauranten fungerer også som strandbar, når der er brug for en is eller kolde drikke i sommervarmen.

Ladiko strand Rhodos

Der tilbydes ingen vandsportsaktiviteter ved Ladiko strand, men bugten er perfekt til snorkling. Måske finder du spor fra dengang, at bugten blev brugt til at laste og losse fragtbåde med bl.a. olivenolie. Der er tidligere fundet rester af lerkrukker i bugten. Nu kommer bådene dog udelukkende for at beundre den smukke bugt og omgivelserne. Det er lige til et postkort.

I bugtens modsatte side ligger der en lille klippestrand, men her er der intet sand. Der er dog solsenge og parasoller. Lige på den anden side af den strand ligger en af Rhodos andre top 10 strande, nemlig stranden Anthony Quinn, der er navngivet efter den berømte skuespiller.

Anthony Quinn

Stranden Anthony Quinn

Ved strandene Ladiko og Anthony Quinn er der en del parkeringspladser. I juli/august bliver både parkeringspladser og solsenge dog hurtigt optaget, så vi anbefaler at komme tidligt på dagen. Hvis I overvejer at leje en bil, så se priserne for billeje på Rhodos hos Avis.

Ladiko kort
På kortet ses Ladiko i bugtens venstre side. I bugtens højre side ligger en lille klippestrand, og endnu længere til højre på kortet ligger stranden Anthony Quinn i sin egen bugt.