• Theologos

  • Theologos

  • Theologos

  • Theologos

Theologos

Theologos ligger på nordøstkysten af Rhodos, ca. 20 km vest for hovedstaden Rhodos by. Byen består af en lille ferieby helt ude ved kysten, og den oprindelige landsby en kilometer inde i landet. Landsbyen har små hyggelige stræder, og kirken Agios Spiridonas er også et besøg værd.

Feriebyen ved kysten er lille og stille. Der ligger nogle få hoteller, hvoraf de største er Club Marmara Doreta Beach og Alex Beach. Der ligger også et par supermarkeder, og enkelte turistbutikker og restauranter.

Theologos strand

Stranden i Theologos
Theologos har en flot lang strand, der er dækket af sand og småsten. I vandkanten er der dog kun sten.

Vandet har flotte lyseblå og turkise nuancer. Den næsten konstante vind giver ofte bølger, men gør samtidig Theologos til et paradis for kitesurfere og windsurfere. Har man ikke udstyret med, så kan det lejes på stranden.

Flere steder på stranden udlejes der solsenge og parasoller, ligesom der også er brusere og nogle få toiletter.

Restauranter og natteliv
Udover hotellernes restauranter er der nogle få restauranter ved den gennemgående vej. Med undtagelse af hotellernes egen aftenunderholdning er nattelivet helt stille i Theologos.

Theologos kitesurfing

Aktiviteter og seværdigheder
Den rå og forholdsvis uspolerede natur omkring Theologos er en seværdighed i sig selv, og ellers er det oplagt med en god gåtur til den gamle del af Theologos.

Hvis lysten til en shoppingtur melder sig, så går der bus ind til Rhodos by, hvor det vrimler med butikker, restauranter og caféer. Rhodos by har også en interessant gammel bydel, der betragtes som en af Europas bedst bevarede byer fra middelalderen. Højdepunktet er Stormesterens Palads (billedet), men der er mange andre spændende steder.

Stormesterens palads

Lidt syd for Theologos ligger Sommerfugledalen, der er en flot naturoplevelse. Sommerfuglene flyver frit og tiltrækkes angiveligt af den søde saft, som ambra-træerne afgiver. Fra Theologos er der kun 7 km til Sommerfugledalen, så turen klares let med en taxa, lejebil eller måske endda på lejede cykler.

Theologos kort
Øverst i midten ses feriebyen Theologos helt ude ved kysten. Den oprindelige landsby ses længere mod syd på kortet. Hvis kortet zoomes ud tre gange kommer Sommerfugledalen frem.